13 Ağustos 2011

Güllac

GÜLLAC TARIFi

malzemeler
  • 1,5 litre süt
  • 1,5 su bardak toz seker
  • 200 gram ceviz
  • 5-6 tane seker kayisi
  • 1 yemek kasik antep fistigi tozu
  • 1 paket güllac250 gram kadar
hazirlanisi
  • Sekeri sütün üzerine katip orta hateste kaynati
  • Ocaktan alip ilimaya birakin .
  • Cok soguta olmasin .
  • Güllaclari ortasindan bölüp tencereye kenarinda güllacin elinizle tutup bir batirip cikartin tepsiye koyup üzerine süten bir miktar kasik dökün .
  • Ceviz koyup arasina sarma sarar gibi asrin.
  • Tepsiye bu sekilde siralayin .
  • Kalan sütten üzerine kasikla yine dökün iyice yumusasin .
  • Üzeine normalde nar olsa daha güzel olurdu malesef nar mevsimi degil ben seker kayisi kullandim .
  • Cam fistigini üzerine gezdirin ve ince dilimlediginiz kayisilari siralayin .
Yorum Gönder