9 Ağustos 2011

Kıymalı Pide

KIYMALI  Pide tarifim

malzemeler
  • 2 tane  yas maya
  • 4  su bardak ilik süt
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 1 yemek kasik margarin
  • 2 tatli kasik tuz
  • alabildigi kadar un
Kiymali harci icin malzeme
  • 2 tane kuru sogan
  • 2 tane yesil sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 7-8 yaprak taze nane
  • 2 dis sarimsak
  • 1 cay kasik kara biber
  • 1 yemek kasik aci biber salcasi
  • 1 yemek kasik domates salcasi
  • 600 gram kiymatuz
üzerine sürmek icin 2 yumurta ve yarim cay bardak süt cirpin.
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde yag ,tuz, margarin ve mayayi koyup mayalari eritin ilk önce.
  • Yavas yavas un ilave edip yumusak bir hamur yugurun.
  • Hamurunuz nekadar yumusak olursa pideniz o kadar nefis olur
  • Mayalanmasi icin üzerini papatip yarim saat yayalanmaya birakin.
  • Ben yagli dana kiymasi kullandim.
  • Sogani soyup rendeleyin biber , maydanoz ve naneyi ayiklayip yikayip dograyin.
  • Tüm malzemeyi katip  kiymanin üzerine  karistirin
  • Aci sevmiyorsaniz sadece domates salcasi kullanin
  • süt ve yumurtayi üzerine sürmek icin cirpin.
  • Hamurunuzudan kücükyumaklar cikartin  yuvarlayin .Tezgehin üzerine un sepileyin yapismadan acin yumaklarinizi .
  • Merdaneyle acip harcinizdan esit sekilde koyup 2 kenarini ic kisma dogru katlayin.
  • Üzerine yumurta sürüp firin tepsisine siralayin bu sekilde .
  • önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin. ♥♥♥♥
Yorum Gönder