7 Ağustos 2011

elmali kek Streuselkuchen

ELMALI KEK
malzemeler
  • 150 gram tozseker
  • 500 gram un
  • 150 gram margarin
  • 2 tane yumurta
  • 1/4 litre süt
  • 40 gram yas maya
  • 1 tutam tuz
  • 1 tane vanilya tozu
  • 5 tane elma üzerisi icin
üzerinin streusel icin malzeme
  • 250 gram toz seker
  • 275 gram margarin
  • 500 gram un
  • 1 cimcik tuz
hazirlanisi
  • Ilik sütün icersine mayayi katip elinizle eritin.
  • Üzerine tuz ve  bir tutam toz sekerden katip üzerini kapatip sicak ortamda beklemeye birakin.
  • 500 gram un bir fiske tuz ,vanilya tozu , erimis150 gram  margarin ,ve 150 gram toz sekerden katin sütlü mayayi da katip karistirin pürüssüz bir kivam elde edinceye kadar .
  • üzerisi icin margarin, toz seker ,un ve tuzu katip elinizle tüm malzemeyi bir birine ovalayarak yidirtin .
  •  Elmalarin kabuklarini ve cekirdekli kismini temizleyip ince dilimleyin.
  • Firin tepsisine pisirme kegidi yerlestirip üzerine hamuru dökün.
  • Hamurun üzerine elmalari siralayin.
  • Üzerisine hazirladiginiz hamuru esit sekilde elmalarin üzerine serpistirin.
  •  Yaklasik 15 dakika sonra önceden isitilmis 200 derecedeki firina 20 dakika pismeye birakin .
  • Afiyerler olsun .bu tarifi Almanlarin bir kitabindan alip kizim denedi ve biz cok  begendik.
Bu kek tarifimi arkadaimin etkinligine gönderiyorum http://cafemis.com/ ve arkasim 
 http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/   kolay gelsin kendilerine

Yorum Gönder