28 Ocak 2012

BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR








MALZEME 
  • 1 tane karni bahar
  • 3 yemek kasik un
  • 200 gram kasar
  • Yarım çorba kaşığı margarin 
  • 1 litre süt 
  •  Tuz (sebzeli cesni vegater kullanin tuz yerine )
  • 2 dis sarimsak
  • 1 tutam maydanoz
hazirlanisi

  •  Karnabaharıorta hateste südün icersinde yumusayincaya kada hafif haslayalim.
  • Karnibahar lari haşlayarak tepsiye alalım   
  • Bir  yağı, unla kavuralım. Süt iliyinca tencereye  sütün icersine yavasca karistiralim.
  • Karışım kaynamaya başladığında içine bir taze maydanoz dograyalim ,2 dis sarimsagida rendeleyelim tutam tuz serpelim karistirip . 
  • Tepsiye aldığımız karnabaharın üzerine dökelim.
  • Kaşarı rendeleyip karnabaharın üzerine serpiştererek 200 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri nar gibi pisirelim. 
Yorum Gönder