30 Ocak 2012

Mantarlı Pizza






malzemeler 4 tepsi pizza icin
  • 2 tane konserve mantar
  • yarim kilo kasar
sosu icin malzeme
  • 2 tane kabugu solulup dogranmis domates konservesi
  • 2 tane kuru sogan
  • 2 dis sarimsak
  • yarim su bardak ay cicek  yag
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam yikanip ayiklanmis maydanoz
  • 1 tatli kasik kekik
  • yarim yekek kasik domates salcasi
  • 1 su bardak su
hamuru icin malzeme
  • yarim su bardak aycicek yag
  • 1 yemek kasik tuz
  • 1 tatli  kasik toz seker
  • 1 tane yas maya  ((40 gramlik ))
  • 1 kilo un
  • aldigi kadar ilik süt ((unun üzerine yavasca hem yugurup süt ilave edin .yumusak bir hamur olsun.))
hazirlanisi
  • Ilk önce derin bir kabin icersinde  yag ,tuz ,seker ,maya ,ve yarim su bardak ilik süt katip mayayi eritin elinizle .
  • Sonra hamurunuzu yugurun unun üzerine yavasca süt kadarak yumusak bir hamur yugurun .
  • Yarim saat mayalanmaya birakin üzerini kapali bir sekilde
  • Rondoya sarimsak ve  sogani soyup  salca domates sosunu maydanoz ve yagida katip mikserden gecirtin soganlar görülmeyinceye kadar.
  • Suyuda katip bir karistirin .
  • Tepsinize  bir firin kegidi yerlestirin 2-3 damla yag damlatin kolay acilsin diye .
  •  Hamurunuzu 4 beze yapin bir bezeyi  acin firin tepisinin büyüklügünde.
  • Sosunuzdan diyer 3 tepsiye yetecek sekilde kullanin.
  • Sosunuzu yayin hamurun üzerine .
  • Kasarinizi da sepileyin sosun üzerine.
  • Mantarlari kasarin üzerine koyun .
  • Firinin orta kismina 175 derecede pisirin .
  • Afiyetler olsun .
Yorum Gönder