12 Mart 2012

FIRINDA KIYMALI PATATES






malzemeler
  • 6 tane orta boy patates
  • 250 gram kiyma
  • 1 su bardak kadar  rendelenmis  kasar
  • 2 su bardak süt
  • 1 tane hazir pesemen sos
  • tuz
  • 1 yemek kasik tere yag
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 dis sarimsak
 hazirlanisi
  • Patateslerin kabuklarini soyup dilimleyin .
  • Tencereye sütü koyup hazir toz halindeki pesemen sosu un halinde katip bir cirpin .
  • Sütdün icersine  patatesleri hafif yumusayuncayakadar orta hateste haslansinlar ara sira karistirin dibine tutmasin.
  • Bir tavanin icersine tere yagi koyup kiymayi kavurun .
  • Maydanozu yikayip dograyin sarimsagida rendeleyin kiymanin icersine tuzu katip karistirip patatesli tencerede bir karistirin kiyma ve patatesli karisimi .
  • Borcanim icersine katin tüm karisimi ve üzerine kasar rendeleyin .
  • 175 derecede firinda üzeri nargibi kizaran deyince pisirin..
Yorum Gönder