4 Mayıs 2012

Taze Kadayıf cevizli




Malzemeler

  • 1 paket taze kadayif
  • 2 kase cekilmis ceviz
  • 200 gram  tere yagi
serbeti icin malzeme

  • 3 su bardak toz seker
  • 3 su bardak su
  • ceyrek limon
hazirlanisi


  • Taze kadayifi buzdolabindan yaklasik bir sat önce cikartin.
  • Tere yagi ilk önce eritin
  • Kadayifin her yerine yagi döküp elinizle hadayifi ezmeden sagli ,sollu cevirinki yag hertarafina degsin.
  • Serbetini kaynatip sogumaya birakin.
  • Borcami yyaglain ve kadayifin yarisini yerlestirin elinizle bir bastirin .
  • Cevizi hertarafina esit sekilde dökün.
  • Kalan diyer yarisini kadayifin cevizin üzerine esit sekelde koyup elinizle bastirin.
  • Firinda 170 derecede nar gibi pisirin.
  • Önceden hazirladiginiz soguk serbeti üzerine esit sekilde kepceyle dökün.
  • Ben üzerine ceviz ve antep fistigi kullandim .
  • Afiyetler olsun.

8 yorum:

ÖZLEMCE dedi ki...

ooh çok severim kadayıf tatlılarını,ellerine sağlık..

FİLİZ'CE dedi ki...

Gülcancım her zamanki gibi yine döktürmüşsün,Maşallah sana valla..Bu arada sana ödülüm var sayfamdan gelip alırsan sevinirim arkadaşım.sevgilerimle..

Tatlı Cadı dedi ki...

oyoyoy.. mis gibi görünüyor bayılırım kadayıf tatlılarına.. Eline sağlık arkadaşıım.. (^_^)

Unknown dedi ki...

çok severim,ellerine sağlık canım...

aleyna dedi ki...

gülcanım selamlar nasılsın.bakıyorum tatlılara devam.ve benim en sevdiğim tatlıyı yapmışsın.şu anda ne görsem ona aşeriyorum.bu resimden sonra durumum iyi değil.ellerine sağlık canım.almanyaya selmalar ve sevgiler

Pasta sarayim dedi ki...

Cok güzel görünüyor ellerine saglik.
Ayrica blogumu ziyaretin icin
tesekkür ederim.Her zaman beklerim:)

seherinörgüleri dedi ki...

ellerine saglik canim,harika olmus afiyet olsun

made in funda dedi ki...

müthiş müthiş...ellerine sağlık canım..nefis...