2 Haziran 2012

Kandil Simidi



malzemeler
  • 4 su bardak un
  • 1.5 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • 2 tane yumurta beyazi ((sarisini üzerine kullanin ))
  • 1 çay bardak yogurt
  • 1 yemek kasik sirke3 tatlı kasik  tozşeker
  • 1 paket kabarma tozu
  • Tuz
üzerine
  • susam
  • 2 tane yumurta  sarisi
hazirlanisi

  • Margarin ,sıvıyağ, toz şekeri, yoğurd ,sirke ,yumurta akını,kabartma tozunu ve tuzu koyup yavas yavas unu icersine ekleyip hamurumuzu yuguruyoruz
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak gibi çubuklar elde ediyoruz.
  • Bu cubuklarin uc kissimlarini bir birlerine ekliyoruz.
  • Üzerine yumurta sarinini sürüp susama batiriyoruz .
  • Firin tepsisine firin kegidi koyup simitleri siralayin.
  • Önceden isitilmis 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Yorum Gönder