3 Ağustos 2012

kabartma tozlu poğaça patatesli

kabartma tozlu poğaça patatesli






malzemeler
  • 1,5 su bardak yogurt
  • 1 su bardak aycicek yag
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 cay kasik tuz
  • aldigi kadar un
  • 1 tatli kasik kadar sirke 
ic malzemesi icin 
  • 4 tane orta boy patates
  • 200 gram böreklik peynir
  • 1 ,5 cay kasik pul biber
  • maydanaoz
  • 3 yemek kasik kadar aycicek yag


hazirlanisi
  • Ilk önce 4 tane patatesinizi haslayip kabugunu soyup ezin bir catal yardimi ile.
  • icersine peynir maydanoz,pul biber ve yag koyup karistirin.
  • Unu nuzu elekle eleyin ilk önce un haric diyer malzemeyi güzelce karistirin .
  • Unu yavas yavas hem icersine ilave edin hamur yugurma kabina bir tarafdanda yugurun  hamurunuzu.
  • Yumusak bir hamur elde edin.
  • 15 dakika kadr hamurunuz dinlensin.
  • hamurunuzu 2 parcaya bölüp .Tezgahin üzerinde acin merdaneyle ve bardakla kesin.
  • 1 er yemek kasik patatesli  ic harcinizdan koyup hamuru kapatin bir catal yardimi ile kenarilarini bastirarak kapatin.
  • üzerine yumurta sürün susam ve cörek otunu serpistirip 175 derecede pisirin afiyetler olsun.
Yorum Gönder