5 Ağustos 2012

DÜĞÜM POĞAÇA

Düğüm Poğaça




malzemeler
  • 500 ml ILIK süt
  • 3 tane yumurta
  • 6 yemek kasik toz seker
  • 1 tane yas maya (40 gr )
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 su bardak aycicek yag sivi
  • alabildikadar un.
  • üzerine hashas tohumu , susam ve yumurta sarisi
hazirlanisi
  • Hamurumuzu yumusak olmali unu yavas,yavas ilave edere yugurup üzerini kapatip yaklasik 10-15 dakika mayalansin .
  • Hamuru 3 esit parcalara bölün.
  • Tezgahin üzerine 2-3 damla  sivi yag sürün .
  • Hamuru Avuc icinizde yuvarlayarak uzunca orta parmak kalinliginda rulo yapin.
  • Bicakla esit sekilde kesip birer dügüm atip firin tepsisine siralayin.
  • Bu sekil tepsiye siralayin en az yarim saat yayalanmasi daha lazip tepside .
  • Üzerlerine yumurta sarisi ni sürün susam ve hashasida üzerine sepileyip 175 derecede pisirin.
  • Ben önce firini 50 dereceye aciyorum ve pogacalarimi  yaklasik 15 dakika firin icersinde mayalanmasini sagliyorum daha kolay ve güzel oluyor.
  • Sonra 175 dercede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisiriyorum


Yorum Gönder