12 Ocak 2014

Flammkuchen





hamuru icin malzemeler

  • 20 gram yas maya 
  • 2 cay kasik kabartma tozu
  • 600 gram un 
  • 4 yemek kasik zeytin yag
  • 250 ml maden asitli su
  • 2 tutam tuz
üzerinin harci icin malzemeler

  • 200 gram schmand  veya labne peynir
  • 50 ml süt veya ciy kirema
  • 1 su bardak süzme yogurt
  • 100 gram kasar 
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 tatli kasik kekik
  • 1 tatli kasik kirmizi pul biber
  • tuz
  • 20 tane siyah zeytin 
  • 20 tane biberli yesil zeytin
  • 2 dis sarimsak
hazirlanisi
  • ilk önce hamurumuzu yugurup dinlenmeye birakin .
  • Derin bir kasenin icersine yogurt ,ciy kirema sachmand, tuz kekik pul biber,rendelenmis sarimsak ve tuzu katip iyice cirpin kirema haline gelsin.
  • Beyaz peyniride ufalayin kiramali harciniza karistirin 
  • Tepsiye hamurunuzda 2 tane beze cikartin bezenizi acin bir merdane yarimi ile .
  • Kiremali harcin yarisini döküp hertarafina sürün .
  • Üzerine kasar peynirin yarisini ve zeytinleri dilimleyip siralayin.
  • 2 tepsi yaptim diyer tepzinize de ayni islemi yapip tepsileri sirayla 175 derece firinda pisirin 
  • Afiyetler olsun.
Yorum Gönder