28 Mart 2014

cikolatali kek k tarifi

 

malzemeler
  • 200 ml ciy kirema
  • 200 gram cekilmis badem
  • 3 yemek kasik cikolata kiriklari
  • 4 tane yumurta 
  • 1 tane vanilya sekeri
  •  tane kabartma tozu
  • 125 gram margarin
  • yarim su bardak toz seker 
  • 3 yemek kasik nutella 
  • 2 yemek kasiktatsiz kara  kakao
  • yarim su bardak nisasta
  • 1 su bardak un
üzerine cikolata sos icin malzemeler
  • 4 yemek kasik nutella
  • 4 yemek kasik süt
  • 1 yemek kasik tereyag
  • beyaz cikolata cikiklari üst kismi icin yaklasik 2 yemek kasik kadar
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde ilk önce seker ,yumurta ve tere yagi cirpin miksele.
  • Ciy kirema ,nutella ve kakao yu ekleyip devam cirpin.
  •  Un ve nisasta ile birlikde vanilya sekeri ve kabartma tozunu katip cirpin .
  • Unu ayarlayin kivam koyu kek hamuru kivaminda olmali
  • En son badem kiriklari ve cikolata kiriklarini katip kasikla iyicene karistirip tepsinize kivami dökün.
  • Ben derin firin tepsisi kullandim cok kalin  olmasini istemedim.
  • Kekimizi 175 derece firinda pisirelim  ve sogumaya birakalim  kekin üzerini  bir kürdan batirarak  cikolata sosun ic kismina akmasini saglayin.
  • Üzerinin sosu icin bir kücük tencereye tere ya süt ve nutellayi koyup orta hateste karistirarak eritip sogumus kekin üzerine hertarfina sürelim  hemen cikolata sosun üzerine beyaz cikolatayi serpistirelim ve yaklasik yarim saat bekletin üzerinin sosu iyice soguyunca servis yapin
  •  
Yorum Gönder