4 Nisan 2014

Reçelli kurabiye



 
malzemeler
 
  • aldigi kadar un 
  • 1 su bardak nisasta
  • 200 gram cekilmis findik
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 paket margarin 250 gram veya tereyağı
  • 200 gram pudra şekeri
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limonun kabugu
  • cilek receli , kayisi receli ve börtlen receli
hazirlanisi
  • Yumuşamış margarin ve şekeri iyice karıştırın.
  • Diyer tüm malzeleyi ekleyip yoğurun.
  • Sert bir hamur tutup 30 dakika üzeri kapali  bekletin.
  • Hamurdan beze yapıp ortasını işaret parmağınızla çukurlaştırın ve cay kasigi ile yarim cay kasik kadar recel doldurun.
  • Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
  • 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
  • Afiyetler olsun.
Yorum Gönder