17 Temmuz 2014

KARNIYARIK TARIFI


KARNIYARIK TARIFI 



11-12 adet küçük boy patlıcan
Sıvıyağ kizartmak icin


İç harcı
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet kirmizi biber
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber,kimyon,pulbiber
  • 6-7 dal maydanoz
  • taze nane yapragi 5-6 tane
  • Tuz
Üzeri için
2 adet domates


Sosu icin
  • 1,5 cay bardağı su
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Tuz
Yapılışı

  • Patlıcanlar yıkanır başları kesilir ve alacali soyacakla soyulur, kızgın yağda  sagli sollu kızartılır 
  • Tepsiye dizilir soğumaya bırakılır.Keit pecete ile yagini aldirin.
  • Başka bir tencereye doğranmış soğan , sıvıyağ, doğranmış sarımsak alınır tuz serpilip kavrulur,kavurma işlemi devam ederken kıyma eklenir ve kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir, sırayla doğranmış kirmizi biber ,yeşilbiber,rendelenmiş domates,salçalar katılır ve salçanın çiğ kokusu çıkarılır ocak kapatılır baharatlar eklenir,maydanoz  ve nane doğranır ve karıştırılır.
  • Kizarttığımız her bir patlıcanın ortası tatli kasigi ile acılır ve ic malzeme doldurulur, üzerine domates ince ince dilimlenir,sosu dökülup 180 derece fırında pişirilir.
  • Yanına ben pilav ve salata  ekleyerek servis yaptim 
Yorum Gönder