30 Mart 2016

Katmer poğaça


Katmer poğaça 

Katmer poğaça bugünün çayın yanına
Malzemeler 
4 su bardağı un 
bir tane yaş maya 
yarım su bardağı  ılık su
1 su bardağı ılık süt 
1 tane yumurta beyazi 
2 çay kaşığı toz şeker 
1,5 çay kaşığı tuz 
1 çay bardağı ayçiçek yağı 
Içine sürmek için
3 yemek kaşığı tereyağı 
üzerine sürmek için 
1 yumurta sarısı 
Susam

içine koymak için
 200 gram beyaz peynir 
hazırlanışı 
Derin bir kabın icersinde ılık suyun icersinde  mayamızı eritiyoruz 
1 yumurta beyazı 1 su bardağı süt bir tanem ayağı tuzumuzu şekerimizi ve 1 çay bardağı sıvı yağımızı da ilave ediyoruz yanımızda içersin akıtıp yoğuruyoruz hamurumuzu  önce  yoğuruyoruz. 
8 eşit parçaya bölüyoruz ve her parçayı tabak büyüklüğünde açıyoruz.
 Yağınımızdan aralarına sürüyoruz üst üste koyup hamurumuzu tekrar aciyoruz  dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
 Peynirimizi her tarafına serpiştirip rulo yapıyoruz .
ikişer parmak kalınlığında kestikten sonra ters çevirip tepsimize sıralıyoruz üzerine bir yumurta sarısını sürüp Susam serpiştirin 180 derece fırında pişiriyoruz Afiyet olsun
ñ



Yorum Gönder