15 Nisan 2016

Alman pastası




Alman pastası 




Alman pastası


Malzemeler

1 çay bardağı sıcak su,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 yumurta,
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya (5 gram),
1 paket instant maya (10 gram),
4-5 su bardağı un.
Kreması için;

3 su bardağı süt,
Yarım su bardağı toz şeker,
3 tepeleme yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 paket vanilya,
1 poşet toz krem şanti.
Üzeri için;

Çikolata Antep fıstığı ve şekerlemeler

Alman Pastası Yapılışı

Yoğurma kabı içerisine 4 su bardağı un, maya ve vanilya koyulup harmanlanır.

Unlu karışımın ortası havuz şeklinde açılıp toz şeker, süt, sıvı yağ, sıcak su ve yumurtalar eklenip yoğrulur.

Gerekli görülürse un ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklığı kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Hazırlanan hamurun üzeri örtülür ve sıcak bir ortamda mayalanması için yarım saat dinlendirilir.

Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

Tepsi mayası için tepside 15 dakika bekletilir.

Önceden ısıtılan 180° fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilip soğumaya bırakılır.

Kreması için süt, toz şeker, un ve nişasta tencereye konup karıştırılır.

Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir ve ocaktan alınıp, oda ısısında soğuması için bekletilir.

Krema soğuyunca içerisine 2 paket vanilya ve toz krem şanti eklenip mikser ile 2-3 dakika kadar çırpılır.

Alman pastası çörekleri keskin bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölünür.

Arasına krema sürülüp kapatılır ve üzerine çikolatayı eritip birer çay kaşığı döküp sürüyoruz ve Antep fıstığı şekerlemelerle birlikte serpiştiriyoruz İsterseniz sadece üzerine pudra şekeri de serpiştirebilirsiniz afiyet olsun
Yorum Gönder