26 Nisan 2016

Çilekli pasta



Çilekli pasta 
Çilekli pasta

300 gr  tereyağı
 300 gram tozşeker
300 gram  un
5 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
bir paket vanilya şekeri

Kreması için malzemeler

1 litre süt
3 paket puding tozu krema tadında
800 gram (schmand  )süzme yoğurt
 8 yemek kaşığı tozşeker
2 paket Pasta jeli
2 kilo çilek
Hazırlanışı

Margarini şekeri unumuzu yumurtamızı kabartma tozunu ve vanilyayı şekerimizi bir derin kabın içerisine katıyoruz ve çırpıyoruz.
Derin bir fırın tepsisinin içerisine döküyoruz önceden ısıtılmış
180 derece fırında pişiriyoruz fırınımızda.
Kekimizi pişerken süt puding tozunu içersin katıyoruz 6 yemek kaşığı süzme yoğurdumuzu ve içerisine ilave ediyoruz çırpıyoruz.
Tencere ye içerisinde bu çırmış olduğumuz karışımı karıştırarak kaynatıyoruz kıvamı alıyor .
Kalan Süzme yoğurdu içerisine katı tencerenin çırpıyoruz yaklaşık 34 dakika hızlı bir şekilde çırpma işlemine devam ediyoruz
Çilek  yıkıyoruz kuruluyoruz
dilimleyip hazır hale getiriyoruz .
Kekimiz  soğuduktan sonra  yapmış olduğumuz kremamızı kekimizin üzerine döküp her tarafına ıspatula ile sürüyoruz. Çilekler  Üzerine sıralıyoruz kiramanin  üzerine.
( Tortenguss) pastanın üzerine Pasta jeli ne kaynatıp kıvamına gelince üzerine gezdiriyoruz iyice çilekler pasta cebini çektikten sonra ve soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

Ben kremalı tarifi yarı yarıya kullandım siz isterseniz bol kremalı seviyorsanız tarifini  tam uygulayın


Yorum Gönder