24 Haziran 2016

Gül tatlısı


Akşam iftar için gül tatlısı

Kolay Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

100 gr tereyağı (oda ısısında ),
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı irmik,
1 yumurta,
1 paket kabartma tozu (10 gr.),
1 paket vanilya (vanilin şekeri, 5 gr.),
4 buçuk su bardağı un.
Not: İstenirse pembe renk yapmak için kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz. Ben bir çay kaşığı gıda boyası kullandım

Şerbeti için;
 Erimiş tereyağı
4 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
Yarım limon suyu.

Hazırlanışı
 ilk önce şerbeti hazırlıyoruz kaynayınca altını kapatıyoruz şerbetimizi ılık olmalı bir kabın içerisinde tereyağımızı sıvı yağımızı yumurta ve yoğurdumuzu da karıştırıyoruz Sonra diğer malzemeleri yavaş yavaş içersine ekliyoruz ve arzu ederseniz gıda boyası kırmızı ben kullandım hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur olmalı hamurumuzu tezgahın üzerinde merdane ile açıyoruz küçük bir çay bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesiyoruz 4 tane kesmiş olduğumuz hamurumuzu üst üste koyup aralıklı bir şekilde yuvarlıyoruz ortasından kesip Gül şeklini alıyor zaten ve tepsimize sıralıyoruz orta kısmına birer tane fındık bastırıyoruz 180 derece fırında pişiriyoruz tatlım fırından çıkınca Gül tatlıların üzerine şerbetimizi ılık olan gezdiriyoruz



Yorum Gönder