Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 250 gram tere yag
- 2,5 su bardak cekilmis ceviz
- 3 su bardak su
- 3 su bardak toz seker
- 4-5 damla limon
- Serbetimizi ilk önce kaynadıktan sonra ilik olmali baklavanin üzerine dökerken .
- Baklava hamurunu 15 -20 dakika önce buz dolabindan cikartin.
- Hamurun yarisini tepsiye düzgünce koyun .
- Biz firin tepsisi kullandik dik dörtgen.
- Orta sismina cevizi hertarafina esit sekilde dökün.
- Yufgalarin yarisini ise cevizin üzerine koyup dilimleyin.
- Tere yagi bir tencerede eritelim ve üzerinde olusan köpükleri kasikla alip atalim yani kullanmayalim .
- Firinda üzeri nar gibi kizaran deyince 175 derecede pisirelim.
- Firindan cikinca biraz sogusun .
- Ilik serbeti ilik baklavanin üzerine kepçe ile her tarafına dökelim.
10 yorum:
Harika görünüyor.Bende denemek istiyorum,fakat cok tatli baklavalardan hoslanmiyorum.Ne dersin bu ölcülerle fazla tatli sevmeyen biri icin cokmu olur,azaltsammi? Simdiden tesekkür ederim
anneannemle bizde denemiştik. çok güzel oluyor:D
ellerine sağlıkkk süper görünüyor :D
görüntü çok güzel..şöyle bi dilim alıp kaçasım geldi..bayramda yaklaşıyor.denemek lazım..
Ben hep kendim yaparım ama bu da çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler.
harika görünüyor valla ellerine sağlık canım...
Offffff cnanım yaaa sabah sabah canım istedi bilmeezsin.OLsa yerdim bitanecik :(
Ellerine kollarına sağlık.
Sevgielrimle;
Valla nefisss görünüyor. Hazır mazır çok çok güzel olmuş.Ellerine sağlık
Nefis gorunuyor arkadasim ellerine saglik keske simdi olsada yesem offf valla canim cekti sizlere afiyet seker olsun hayirli aksamlar dilerim sevgilermi biraktim:))
(Hazir yufkayla bende denemistim harika olmustu )
Hazır yufkayla börek çok yaptım ama baklavaya cesaret edemedim şimdiye kadar.Çok güzel görünüyor bu konuda cesaretlendirdi beni ilk fırsatta deneyeceğim..Ellerine sğalık bacım hayırlı cumalar diliyorum..
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK.
Yorum Gönder