malzeme
- 350 gr kuşbaşı koyun etti
- 2 kase Nohut
- 1 adet Kuru Sogan
- 3 tane domates
- 1 tatli kasik kara biber
- 1 tatli kasik kirmizi pul biber
- 1 tatli kasik nane
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kaşık domates Salçasi
- 2 yemek kaşık tereyag
- tuz
- Nohutları bir gece önceden sıcak su da bırakıp bekletin.
- Ben dödüklüde hasladim.
- Bu suyu süzüp tekrar kaynar su ekleyerek hafif haşlayın etlede pisecekleri icin ve tekrar süzün.
- Başka bir tencereye iki kaşık tereyagını ve dogranmış soganları kavurun.
- Salçayı,pul biberi ,nane ve sarimsagida ekleyin
- Soganlarin üzerine kücük dogranmis kuşbaşı etlerini çig olarak soganlara ilave edip karıştırın.
- Etler hafif yumusayinca nohutları da üzerine koyun.
- Tuzunu ve suyunu ayarlayıp devam pisirin etler ve nohutunuz lokumgibi oluncaya kadar
- Afiyetler olsun.
10 yorum:
ellerine sağlık eşimin en çok sevdiği yemeklerden biri...
canım geçmiş bayramın mübarek olsun..
nohut ise nefis..
sevgiler..
ELLERINE SAGLIK CANIM ARKADASIM,,,
SEVGILERIMLE GÜZEL BIR HAFTA DILIYORUM...
bizimde bugun menumuzde bu vardi :)))
ellerine saglik canim
Harika olmus ellerinize saglik
Sevgiler
Sefa
Hayır diyemediğim yemeklerden bir tanesidir bu.Ellerine sağlık canım...
Ellerinize sağlık bende biraz daha farklısını yapıyorum gerçektende lezzitli oluyor kışın ne pişireceğim diye düşünenler için güzel bir altarnetif
Sevgiler:)
Pek severim. Hele havalar biraz serinlerin haftada bir gün pişiririm. Pek güzel olmuş, ellerinize sağlık...
Canım,
ellerine sağlık. Nefis olmuş.
Yanında da pirinç pilavı.
Sevgiyle kal.
etli nohut un mükemmel tarifini yapmışsın gülcan:) ellerine sağlık.. çok güzel blogun olmuş.devamlı takipçin olcam.izleyicin oldum bile:)
Yorum Gönder