4 Aralık 2010

patatesli peynirli pogcalar


malzeme
  • 1 su bardak aycicek yag
  • haslanmis 4 tane patates
  • 1 kilo un
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 1 su bardak süt
  • 200 gram beyaz feta peyniz
  • 2 tane yumurtanin sarisi
hazirlanisi
  • Patatesi haslayip  kabugunu soyun elinizle ezin.
  • Patatesin icersine yag ,ilik sütte mayayi eritin.
  • Tuz ve ununu yavas ekleyip yugurun.
  • Hamurununuzun üzerimi kapatip yaklasik yarim saat mayalansin
  • Peynirinizi küp ,küp dilimleyim .
  • Hamurda küyük toplar yuvarlayin üzerlerine peynirlari bastirin.
  • Yumurta sarisina 2 yemek kasik süt katip cirpin ve pogcalarin üzerine sürün.
  • 175 derece üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
Yorum Gönder