malzeme
- 1 su bardak aycicek yag
- haslanmis 4 tane patates
- 1 kilo un
- 1 tane yas maya (40 gramlik )
- 1 su bardak süt
- 200 gram beyaz feta peyniz
- 2 tane yumurtanin sarisi
hazirlanisi
- Patatesi haslayip kabugunu soyun elinizle ezin.
- Patatesin icersine yag ,ilik sütte mayayi eritin.
- Tuz ve ununu yavas ekleyip yugurun.
- Hamurununuzun üzerimi kapatip yaklasik yarim saat mayalansin
- Peynirinizi küp ,küp dilimleyim .
- Hamurda küyük toplar yuvarlayin üzerlerine peynirlari bastirin.
- Yumurta sarisina 2 yemek kasik süt katip cirpin ve pogcalarin üzerine sürün.
- 175 derece üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
9 yorum:
selam Gülcan cığım
çok pratik bir poğaça yapmışsın ellerine sağlık ayrıca hamurun içeriğine bakılırsa hemencecik bayatlamayan bir poğaça
afiyetle canım
ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK. HAYIRLI GECELER.
of of of bu ne güzellik böyle, ellerine kolların sağlık :)) öpüyorum...
✿Olá, amiga!
✿✿ ܓܓ Isso é tudo de bom!!!
ܓܓReceita apetitosa.
✿ ܓܓ Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil✿
ܓܓ ✿
✿
Merhabalar canim, ellerine saglik, karli buz gibi havada bu pogacalar cayin yanina bir güzel olurki.
Nefis olmuslar, sevgiler....
cok süper gidiyorsun gülcancim basarilar,paylasim icin de tesekkürler
Harika gorun uyorlar
Ellerine saglik
Sevgiler
Sefa
siteniz harika... :)
mmmmmmmmmmmm......deliziosi!!!!!!
Yorum Gönder