4 Aralık 2010

patatesli peynirli pogcalar


malzeme
  • 1 su bardak aycicek yag
  • haslanmis 4 tane patates
  • 1 kilo un
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 1 su bardak süt
  • 200 gram beyaz feta peyniz
  • 2 tane yumurtanin sarisi
hazirlanisi
  • Patatesi haslayip  kabugunu soyun elinizle ezin.
  • Patatesin icersine yag ,ilik sütte mayayi eritin.
  • Tuz ve ununu yavas ekleyip yugurun.
  • Hamurununuzun üzerimi kapatip yaklasik yarim saat mayalansin
  • Peynirinizi küp ,küp dilimleyim .
  • Hamurda küyük toplar yuvarlayin üzerlerine peynirlari bastirin.
  • Yumurta sarisina 2 yemek kasik süt katip cirpin ve pogcalarin üzerine sürün.
  • 175 derece üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

selam Gülcan cığım
çok pratik bir poğaça yapmışsın ellerine sağlık ayrıca hamurun içeriğine bakılırsa hemencecik bayatlamayan bir poğaça
afiyetle canım

Gülcan dedi ki...

ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK. HAYIRLI GECELER.

Lezzet Adası dedi ki...

of of of bu ne güzellik böyle, ellerine kolların sağlık :)) öpüyorum...

Magia da Inês dedi ki...

✿Olá, amiga!
✿✿ ܓܓ Isso é tudo de bom!!!
ܓܓReceita apetitosa.
✿ ܓܓ Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil✿
ܓܓ ✿

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, ellerine saglik, karli buz gibi havada bu pogacalar cayin yanina bir güzel olurki.
Nefis olmuslar, sevgiler....

Avrupa'da yasam dedi ki...

cok süper gidiyorsun gülcancim basarilar,paylasim icin de tesekkürler

lezzet sefasi dedi ki...

Harika gorun uyorlar
Ellerine saglik
Sevgiler
Sefa

Swotpisces dedi ki...

siteniz harika... :)

Federica Simoni dedi ki...

mmmmmmmmmmmm......deliziosi!!!!!!