21 Ağustos 2011

ekmek tarifi


Malzemeler
  • yarim litre ilik süt
  • tuz
  • 1 tane yas maya
  • aldigi kadar un
  • 1 tatli kasik toz seker
  • 1 yemek kasik margarin
üzerine
  • 1 yemek kasik süt
  • 2 yumurta
  • susam
hazirlanisi
  • Ilik sütü derin bir kabin icersine alin. Mayayi Sütün icersine koyup eritin .
  • Seker .margarin ve tuzu icersine ilave edin
  • Elenmis un kullanin yavas yavas hem yugurun unnu ekleyere .
  • Yumusak bir hamur elde eden degince un ekleyin kati bir hamur olmasin.
  • Hamurunuzun üzerini örtüp yarim saat mayalanmaya birakin.
  • Yumurtayi cirpin icine 1 yemek kasik kadar süt katin  .
  • Hamuru 2 ye bölün .
  • tepsinin üzerine firin kegidi koyup elinizle bastirarak acin  üzerine bir catalla veya bicakla sekiller verin..
  • üzerine yumurtanizi bolca sürün ve susam ekilepip 170 derecede pisirin.
Bu tarifimi arkadasim min etkinligine gönderiyorum  http://cafemis.com/  ve arkadsim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/   kolay gelsin
Yorum Gönder