22 Ağustos 2011

Etli kabak dolmasi DOLMA TARIFI

malzemeler
  • 4 tane kabak
  • 300 gram kiyma
  • 1 tane kuru sogan
  • yarim cay bardak  rendelenmis kasar peyniri
  • kara biber
  • tuz
  • 1 dis sarimsak
  • nane
  • kükük domates
hazirlanisi
  • Sogani rendeleyin  kiyma ,tuz,kara biber  ,sarimsak  ,kasar ve nane  karistirip yugurun.
  • Kabaklari 2 ser parmak kalinliginda kesip  orta kismini  kasikla cikartip ic kismini doldurun kiymayla
  • Cery domatesleri ortasindan kesip her kabak dolmasinin üzerine bir tane koyun.
  • Firin tepsisine yarim bardak su döküp kabaklari  siralayin  180 derecede firin da pisirin.http://tatllar.blogspot.com/http://tatllar.blogspot.com/

6 yorum:

içimizdeki karnaval dedi ki...

Çok güzel görünüyor , ellerine sağlık,afiyet bal şeker olsun

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık canım çok iştah açıcı görünüyor afiyetle

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

bayılırım kabak dolmasına ellerine sağlık canım.afiyet olsun.

sarımutfak-hande dedi ki...

yanınada yoğurt güzel gider ikisi
ellerine sağlık canım

cafemis dedi ki...

Ne kadar farklı olmuş,eminim tadı güzeldir,ellerinize sağlık,sevgiler
http://cafemis.com

ZELİHA dedi ki...

Kabak ve kıyma harika fikir,çok ne nefis gözüküyor Gülcan'cım..
Ellerine sağlık..
Sevgilerimle..