18 Ağustos 2011

irmik tatlisi fistikli

irmik helvasi fistikli


malzemeler
  • 500 gram irmik
  • 1/2 litre süt
  • 5 corba kasik tere yag
  • 400 gram toz seker
  • 100 gram yer fistigi
  • 100 gram hindistan cevizi üzerine kullanmak icin
hazirlanisi
  • Teflon  derin bir tencereye tere yagi katin.
  • Kabuksuz yer fistigini  ve irmigi ilave edip orta hateste kavurun sürekli bir tahta kasikla karistirak.
  • Soguk sütü yavas yavas tencereye katin bir tarafdanda karistirin sürekli.
  • Toz sekeri südün ardindan ilave edip iyice bir karistirin .
  • Ocagi kapatip tencereye bir kapak kapatip helvanin 20 dakika kadar dinlenmesi lazim.
  • Elinize bir er kasik alip yuvarlayin helvanizdan orta kismina fistik denk  getirin.
  • Ben hindistan cevizine beledim top helvalarimi.
Bu tarifimi akadasimmin etkinligine gönderiyorum   http://cafemis.com/ vearkadsim 
Yorum Gönder