24 Ağustos 2011

ZEYTİNYAĞLI KABAK

                                                          ZEYTİNYAĞLI KABAK

malzemeler
  • 3 tane kabak
  • maydanoz
  • 3 yemek kasik zeytin yag
  • 1 yemek kasik  tuz ot vegater
  • 1 dis sarimsak
hazirlanisi
  • Kabaklari yikayip orta kismindaki cekirdegi cikartip  dilimleyin.
  • Tencereye kabaklari koyun.
  • Bir bardagin icersine zeytin yag,sarimsagi rendeleyin ,maydanozu incecik kiyin ve baharati katip karistirin .
  • Kabaklarin üzerine dökün zeytin yagli karisimi .
  • Tencerenin kapagini kapatip orta hateste 7-8 dakika pisirip altini kapatin tencerenin .
  • Ben yaninda makarna ile servis yaptim .

7 yorum:

derya dedi ki...

En hafif yemek ellerine sağlık canım sevgiler...

şirin aksoy dedi ki...

zeytinyağlı kabak yemeği çok hoş bir lezzettir..ben sarımsaklı yoğurtda döküyorum çok yakışıyor..ellerinize sağlık nefis görünüyor..:))

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çok hafif bir o kadarda lezzetli ellerine sağlık canım sevgiler..

olsada yesek suzan dedi ki...

çok severim ben hele ki yanındaki o güzel makarnayla ellerine sağlık canım...

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

ellerine sağlık canım
sevgilerle

Gönülünce dedi ki...

Bayılırım bu lezzete hafif ve nefis bir tat...Sunum makarna ile şahane olmuş ellerine sağlık canım...

Sevgiler...

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık bende fırında yapıyorum kabağı nefis oluyor.sevgiler