16 Mart 2012

Haşhaşlı Revani



 
Malzemeler hamuru icin
  • 3 tane yumurta  
  • 1 su bardak toz şeker
  • ceyrek limon suyu
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • 2 su bardak irmik
  • 1 su bardak un  
  • 1 paket kabartma tozu  
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardak süt
  • 2 yemek kasik mor  haşhaş
  • 3 yemek kasik susam
Şerbeti icin malzeme


  •  3 se bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • cayrek limon suyu
  • üzerine hindistan cevizi
Hazırlanışı
  • Tencerenin icersine su ,seker ve limon suyunu koyup karistirarak  kaynatin .
  • Serbet 2-3 tasimlik kaynayinca sogumaya birakin.
  • Yumurta  ,siviyag ve toz sekeri ilk önce miksele 2-3 dakika kadar cirpin.
  • Südü ila ve edin icersine .
  • Diyer malzemeleri katip devam cirpin .
  • Bir dikdörtgen borcamin icersini yaglayip hamurunuzu icersine döküp 180 derecede firinda pisirin.
  • Firindan cikinca serbet soguk olsun yavasca tatlinin üzerine dökün serbeti .
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serpistirin .
  • Afiyetler olsun cok güzel bir tatli .
Yorum Gönder