15 Mart 2012

Milföy Hamurundan kiymali pogaca




malzemeler
  • 1 paket hazir milföy hamuru
  • 200 gram kiyma
  • 4 yemek kasik bezelye
  • 4 yemek kasik misir
  • 1 tutam tuz
  • yarim cay kasik aci pul biber
  • 2 yemek kasik rendelenmis kasar
  • 1 yemek kasik ay cicek yag
  • 1 tane yumurta
hazirlanisi
  • Kiymayi kavurun bir teflon tavanin icersinde .
  • Ben konserve misir konserve bezelye kullandim sözgecin icersine koyup yikayin suyu süzülünce kiymanin icersine ilave edin.
  • Tuz ,pul biber ve rendelenmis kasari ekleyip karistirin ocagin üzerinden alip kenara birtakin.
  • Hamurlariniz yumusayinca kare seklinde kesin .
  • Birer yemek kasik ic harcinizdan koyup kenarlarini bir catalla bastirarak kapatin.
  • Üzeine yumurtayi cirpip bir firca ile sürün .
  • Tepsiye siralayip 180 derecede pisirin .
  • Afiyetler olsun .
Yorum Gönder