17 Nisan 2012

CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK

CEVİZLİ HAŞHAŞLI TATLI ÇÖREK




Hamuru icin malzeme
  • 2 tane yumurta
  • yarim su bardak süt
  • yarim  su bardak ay cicek yag
  • 1 tane yas maya
  • 3 yemek kasik toz seker
  • aldigi kadar un
ic malzeme
  • sürtülmüs mor hashas yaklsik bir su bardak
  • yarim su bardak toz seker
  • yarim su bardak cekilmis  ceviz
  • 5 yemek kasik ay cicek yag
  • 5 yemek kasik süt
hazirlanisi
  • Ilk önce hahurunuzu yumusak yugurun .
  • Hamurunuzu üzerini kapatip yarim saat mayalanmaya birakin .
  • Bir kabin icersinde süt ,seker ve ay cicek yagi cirpin .
  • Hashasi ekleyip devam cirpin .
  • Mayalanmis hamuru 2 parcaya bölün.
  • Tezgahin üzerine yag damlatip hamurunuzu merdaneyle acin.
  • Önce hashasin yarisini sürün bir kasik yardimi ile .
  • Hashasin üzerine cekilmis  cevizin yarisini serpistirin.
  • Bir uc kisimdan baslayip rulo yapin.
  • Bir parmak kalinliginda kesip tepsiye siralayin .
  • Diyer kalan hamurada ayni islemi yapin .
  • Ben üzerine hic bir sey sürmedim 180 derece firinda üzerleri hafif pembelesen deyince pisirin.
  • Bu tatliyida misafirlerime cikolatali eriklerin yaninda hazirladim .
  • Afiyetler olsun
Yorum Gönder