28 Nisan 2012

SUSAMLI KURABiYE



malzemeler
  • büyük boy cay bardagi ile ölcün
  • 1 cay bardak ay cicek yag
  • 1 cay bardak margarin
  • 1 cay bardak susam
  • 1 cay bardak portakal suyu
  • 1 cay bardak pudra sekeri
  • 1 cay kasik kabartma tozu
  • aldigikadar un
üzerine
  • bir kase susam
  • 1 tane yumurtanin aki
hazirlanisi
  • Margarini ilk önce eritin.
  • Sivi yag,portakal suyu ve margarin bir kabin icersine koyup susami ve pudra sekerini ekleyin.
  • Unu yavas ,yavas ilave edip hamuruyugurun .
  • Almanlarin fincani ile ölcülüyor ben genelde yarim su bardagi olarak ölcerim malzemeleri .
  • Hamuru yarim saat dinlenmeye birakin üzerini kapatip serin bir serde.
  • Merdaneyle acip bicakla keserek seklini verin
  • Kivam dagiliyorgibi ola bilir susam bastirarak üzerini düzleyin ki catlaklar olusmasin.
  • ilk önce yumurtanin beyazina sonra susama batirin kurabiyelerinizi.
  • Firin tepsisine siralayip 180 derecede pisirin.
  • Cok güzel bir kurabiye bu tarifi yillardir yaparim bazen degisik meyva sularida kullana bilirsiniz portakal suyu yoksa
Yorum Gönder