1 Mayıs 2012

ISPANAKLI BÖREK















malzemeler 2 tepsi börek icin

  • 1 kilo un
  • yarim litre ilik süt
  • 4 tane yumurta
  • tuz
ic harci icin malzemeler
  • 2 kilo ispanak 
  • 600 gram böreklik peynir
  • 1 yemek kasik pul biber
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • ben tuz kullanmadim peynirim tuzluydu 
üzerinin malzemesi
  • 3 tane yumurta
  • 100 gram ciy kirema
  • susam
hazirlanisi
  • ilk önce hamurunuzu yugurunüzerini kapatin ve dinlenmeye birakin 20-30 dakika.
  • Ic harcinizi hazirlayin ispanagi güzelce yikayip suyunu süzdürün .
  • incecik kiyin Ispanagi .
  • Peyniri ufalayin pul biber ve yagi katip bir güzelce karistirin.
  • hamurdan 3 tane beze cikartin bu tarif 2 tepsi börek cikiyor .
  • Hamurun yarisi görünüyor resimde tezgahin üzerine yag damlatip önce bir tabak büyüklügünde acin sonra elinizle ic kisimdan kenarlarinida cekerek hamuru cin .
  • Hamur hic yirtilmadi acarken ic malzemesini bolca kenarina koyup yukariya dogru cekerek rulo yapin bu sekilde dahada incecik hamuru olacak böregin.
  • Böregi tepsiye siralayin .
  • Yumurta ve ciy kiremayi cirpin  böregin üzerine sürün sumamida sepileyip 175 derece firinda pisirin.
  • Cok güzel bir tarif afiyetler olsun.


Yorum Gönder