8 Eylül 2014

patatesli et yemeği




Malzemeler 

  • 2 tane sivri biber 
  • yaklaşık yarım kilo dana eti 
  • 2 tane kuru soğan 
  • 4 tane domates 
  • 4 tane patates 
  • 2 diş sarımsak 
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı ayçiçek yağı
  •  tuz , karabiber  pulbiber 
  • 2 su bardağı su

 Hazırlanışı 


  • Kabuklarini soyup pattes ,sarimsak ve sogani dograyin.
  • Bibe ve etinizide ayri ayri dograyin.
  • ilkönce eti kavuruyoruz tencerede sonra biber ve soğan  içersine ekleyip devam kavuruyoruz 
  • Diğer patatesi  ve sarimsagida  içersine ekliyoruz 
  • Domatesimizide kabugunu soyup rendeliyoruz .
  •  Pepsini bir karistirip üzerine baharatlarinimizi sonra içersine suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz 
  • Afiyetler olsun.
Yorum Gönder