13 Mart 2016

Reçelli kurabiye

Reçelli kurabiye


Reçelli kurabiye

Malzemeler
1 su bardağı nişasta
250 gram tereyağı
200 gram pudra sekeri
2 çay kaşığı karbonat
1 tane yumurta
2 tane vanilya şekeri
Aldığı kadar un

Üzerine

Reçel
Pudra şekeri

Hazırlanışı

Derin bir kabın içersine tereyağı küp küp doğrayıp yumurta ve pudra şekeri ile cirpin.
Nişasta ve karbonat ekleyin devam çırpıyoruz.
Unumuzu yavaş yavaş içersine ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
Hamurunuz yumuşak bir hamur olmalı.
Yaklaşık yarım saat serin bir yerde üzerine kapatin dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuz dan küçük bezeler çıkartıyoruz yuvarlayin üzerine bastirip recelden çok az iki damla kadar recel katip tepsiye siralayin. 180 derecede pişirelim. Firindan cikinca hemen üzerine recelimizden tekra katalim yarim çay kaşığı kadar
Sogudukdan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin afiyet şeker olsun
Yorum Gönder