malzeme
- 1,5 su bardak aşurelik bugday
- 1 su bardak nohut
- 4,5 su bardak tozşeker
- 1 su bardak kuru fasulye
- Yarım su bardak pirinç
- Yarim cay bardak kuru üzüm
- Yarim su bardak küp dogranmış kayisi
- yarim cay bardak cekirdek
- yayrim bardak badem kabuksiz
- yarim bardak findik kabuksiz
- 1 portakal
- mango kuru sekerlemesi
- Bir gün önceden fasüyle ve nohudu islatin.
- Tencerede nohut , fasüyle buydayi birlikte haslayin.
- Suyunu süzdürün 6 bardak kadar su kayup diyer malzemerine koyup yavas ateste pisirinocaktan tencereyi almada 3-4 dakikakadar önce badem ve findigini ilave edin diri olduklarinda da daha güzel oluyorüzerini kurumus mango sekerlemeleri ile tamamladim .
- Arzu ettiginiz kuru yemesler veya kuru findik gillerle tamamlaya bilirsiniz.
17 yorum:
Allah kabul etsin Gülcan abla...
Ellerine saglik...
Canım,
Allah kabul etsin. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
ALLAH KABUL ETSİN ELLERİNE SAĞLIK
ellerinize sağlık.
Pak Karamu sudah kembali
Gülcan'cım aşure nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Alttaki muffinlerde çok güzel.Görüşmek dileğiyle hoşçakal...
¡Delicious! Çok iyi bir yemek. A greeting.
eline sağlık çok güzel görünüyor
Asureni Allah kabul etsin ve ellerine saglik arkadasim... Bir tabak aldim izninle... Sevgilerimle
mmm çok severim aşureyi, ellerine sağlık.
ziyaretin için çok teşekkür ederim.sevgiler...
Ellerine sağlık canım çok severim aşureyi :)
öptüm
ALLAH kabul etsin. Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler...
gülcanım niyetin kabul olsun inşallah.evinden bereket eksik olmasın.
allah kabul etsin
ellerine sağlık sevgiler.
Canımm allah kabul etsin afiyetler olsun...
allah kabul etsin canım.memleketten uzak olunca inasan bu tür değerlere daha fazla sahip çıkıyor.sevgiyle kal.
Merhabalar.Her zaman yorum birakamadigim icin benin affet!Kendi blogumlada cok istememe ragmen fazla ilgilenemiyorum,ne zaman kadar sürecek bilmem!
Bende yarin yapiyorum Asuremi,Allah kabul etsin tüm asurelerimizi,sevgiler Nürnberg`ten...
Yorum Gönder