donuts
makinaniz yoksa elinizlede yapa bilirsiniz kücük simit sekli
malzeme 25 tane icin
- 125 gram tereyagi
- 250 gram un
- 130 gram toz seker
- 1 tane yanilya sekeri
- 3 tane yumurta
- 1 tane kabartma tozu
- 1 cimciktuz
- 250 ml süt
üzerine gust
- 100 gram pudra sekeri
- 50 gram cikolata pulver (kakao)
- 2 yemek kasik suile cirpip
hazirlanisi
- Derin bir kabin icine margarin, vanilya sekeri tuzuiyice cirpin
- Yumurta ,un,kabartma tozunuda cirpin.
- hamurun üzerini kapatip en az yarim saat dinlensin
- Tatli kasikla alip tepsiye yanmaz kegittan kullanin .
- Kegidin üzerine 1 tatli kasik kayu da yapabilirsiniz
- Elinizi suya batirip kücük simit sekli de verile bilinir. Firinda 180 derecede 1 dakika pisme süresi
- Üzerlerine gust hazirlayin ve sürüb cilolata kiriklariyla tamamlayin.
14 yorum:
Ellerine saglii canim...
Mutlaka birgün denemem lazim...
Sevgiler...
mmm nefis görünüyor.donut hiç denemedim ama merak ediyorum.ellerinize sağlık.mutlu hafta sonları..
iyi geceler diliyorum arkadaşım.çok teşekkür ederim öncelikle...yaptıklarınız harika görünüyor şöyle bir baktımda.ellerinize sağlık.ben de sizi izlemeye aldım.hoşçakalın.tekrar görüşelim.sevgiler...
Canım,
ellerine sağlık.Görüntüsü çok güzel.
Bir çok blogta gördüm ve bende denemek istitorum.
Bir kaç sorum var. Mikserle mı çırpacağız, yoksa yoğuracakmıyız. Ayrıca 1 dakika pişir demişsin, o 1 saat mi demek.
Sevgişyle kal.
Cenım ellerine sağlık harika görünü
yorlar.Bir tanecik aldım sevgiler..
çok severim donutu :)
harika görünüyorlar ellerine sağlık sıcacık sevgiler
Aşkolsun zaten simitçiyi kaçırmışım, açım. Bir de bu resimleri gördüm şimdi, olmaz ki ama.. :) Ellerine sağlık canım...
hummmmmm ça à l'air trop bon j'en prends note
à bientôt
Donuts réussis.
Bravo!!
A bientôt.
nefis görünüyor.ellerine sağlık canım...
Ne kadar güzeller, ellerinize sağlık.
Yorumunuz için teşekkürler,sizinde bloğunuz çok güzel.Sevgiler.
Canım ellerine sağlık benim makinam yok bende prmağımla oyarak yapıyorum:)))
Mutlu pazarlar..:)
donuta bayılırım şekilleri mükemmel olmuş ellerine sağlık.. kızartılandan yapmıştım daha evvel ama fırında denememiştim aklımda bulunsun
Yorum Gönder