Malzeme
- 500 gr. un
- 600 gr toz şeker
- 1 su bardak aycicek yagi
50 gr. fıstık - 50 gram kabuksuz findik
- yarim litre kaynamis su
- 500 gr un 1 su bardak yag ile pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Fıstık ilave edilir. Fıstıklar da pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ettikten sonra ayrı bir kapta yarım litre kaynatilmis su sekerle cirpilir
- Helvaya ilave edilir karıştırılır sürekli tahta uzun kasikla elinize dikkat edin sicramalar olbiliyor
- kivamina gelince kasikla alip cervis tabagina koyup afiyetle yiyin
- Ben sicak daha cok seviyorum un helvasini.
15 yorum:
oooooooo :)))
vallahi buraları deyim yerindeyse tam kavuruyorsun Gülcancığım :)
nefis olmuş sabah sabah canım çektiiiii ellerine sağlık canım
eline sağlık canım ... annemde harika yapar un helvasını bak aklıma getirdin şimdi nolceeek...
afiyetler olsun
Gülcancığım eline sağlık. Bu aralar herkesin aklından aynı tarifler geçiyor galiba. eşimde geçen gün istedi benden daha yapamadım . süper gözüküyor canım sevgiler
hmm çok leziz görünüyor ellerine sağlık, bende un helvasına bayılırım fakat fındıklı fıstıklı hiç denememiştim hemen payıma düşeni alıyorum, teşekkürler:D
mmmm bayılırım un helvasına,bide fıstıklı fındıklı nefis gözüküyor,akşama denesemmi :)
canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Canım,
sabah sabah bu yapılır mı? bu görüntüyü görüp de can dayanır mı? Bende yapayım desem, uzun uzun onu kavurmak çok zor. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.
sıcak sıcak ne güzel olur...
elinize sağlık...
turk tatlilarinin herbiri benim icin harika.ve cok lezzetli gorunuyorlar ellerine saglik
Cok severım lakın tadımlık yıyebılıyorum..
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketı ile..
Sevgilerle..
Çok güzel görünüyor.
COK GUZEL GORUNUYOR
ELINE SAGLIK
ellerine sağlık canım.görüntü harika...
Ellerine sağlık gülcan hanım canımız çekti şimdi bende yapıyorum yanına çay demleyip annemle yiyeceğiz:))) Yarına benim blogda görürüsünüz bakalım sizin ki gibi güzel olcakmı:)) Sevgilerimle..
Yorum Gönder