- 750 gram irmik
- 3 yemek kasik tereyag
- 1 tane vanilya sekeri
- 200 gram ciy kirema
- yarim su bardak findik
- 2 ,5 su bardak toz seker
- yarim su bardak hashas
- 4 ,5 su bardak süt
- Teflon bir tencerede irmik ve hashasi tereyagi ekleyip orta ateste 5-7 dakika kavurun rengi hafif deyisen deyince.
- Sekeri ,vanilya sekerini ,ciy kirama ve süttünü ekleyip sürekli karistirin hem topac olmasin hemde südü yedirin.
- Tavanini tutturmamak icin düzgün karistirin irmik yumusayan deyince.
- Borcamin tabanina findik dökün.
- Tatliyi sicakken üzerine döküp elinize eldiven giyip tatlinin üzerinden bastirin hertarafi esitsekilde olunca üzerine kalan findigi sepileyip sogumaya birakin.
- Cok hafif ve lezziz bir tatli .
- Ben ben mevlit kandili icin hazirladim ve komsularima dagittim
- Hepinizin KANDILI MUBAREK OLSUN tüm dualariniz kabul olsun sevgiler.
13 yorum:
sizin kandilinizde mübarek olsun ..
Haşhaşı gördüm koştum geldim ..
haşhaşı revanide yedim bayıldım .irmik helvasındada çok güzel olur kesin
ellerinize sağlık.
Cok degisik,,, Ellerinize saglik... Sevgilerimle,
ellerine sağlık gülcancım tatlı harika görünüyor. afiyet şeker olsun
Merhaba Gülcan,
Ne hoş bir görüntü.Değişik bir tatlı.Bizde irmik helvası çok pişiyor.Tarifini aldım.Deneyeceğim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler*
haşhaşlısını hiç bilmiyordum, ellerine sağlık Gülcan. harika görünüyor hem de çok farklı olmuş
emeğine sağlık balım nefis görünüyor:))
Canım ellerine sağlık çok değişik olmuş...
Hayırlı cumalar...
Canım,
ellerine sağlık. Allah kabul etsin.
Komşularına da afiyet olsun.
Sevgiyle kal.
ellerine sağlık. pek güzel görünüyor. gerçekten de haşhaş çok değişik bir tat veriyor...
en içten sevgiler....
EMINIM COK LEZIZ OLMUSTUR:DEnemek lazim
ellerıne saglık Gülcan'cığım.değişik olmuş.sevgilerr:)
Çok değişik bir irmik tatlısı, çok da lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.
gülcancım çok ilginç bir taridf.nefis görünüyor ellerine sağlık
Yorum Gönder