- 500 gram yaprak
- 2 adet büyük sogan
- 2 su bardak pirinç
- 2 su bardak kaynamış su
- 5 yemek kaşık dolmalık fıstık
- 4 yemek kaşık kuş üzümü
- 1 tatlı kaşık tarçın
- 2 tatlı kaşık yenibahar
- 2 tatlı kaşık nane
- tuz
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kaşık zeytinyagi
- 1 limonun suyu
Hazırlanışı
- Soganlar küp küp incecik dogranır.
- Tencerede su ve zeytinyagı ile kapak kapalı vaziyette pişirilir.
- Suyunu çektiginde fıstıgida icine ilave edilir.
- Fıstıklar pembeleşince pirinçler ilave edilip 5-6 dakika kavrulur.
- Sıcak su ilave edildikten sonra kuş üzümü ve baharatlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- İç hazırlandıktan sonra yapraklar 10 dakika sıcak suda haşlanır.
- Tencerenin dibine yirtik yaprak ile kaplanır.
- Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
- Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
- Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar su ve limon suyu konulur.
- Biraz da zeytinyag gezdirilir.
- Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dagılmasinlar diye kapatılır.
agir ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. - Lahanayida haslayip ayni sekilde sara bilirsiniz
14 yorum:
zeytinyağlı sarma mmmm çok güzeller ellerine sağlık
mmmmmmmm ellerine sağlık canm enfes görünüyor...
Gülcan ne zamandır gelemedim kusura bakma canımsın,adres değişiklikleri uğraştırdı biraz.Yine çok güzel şeyler yapmışsın.sarma nefis görünüyor ellerine sağlık...
ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS GÖRÜNÜYOR.
ahh ahh Gülcancığım..
ne demeliyim ne desem ???
yok ben biraz daha seyredicem,
konuşmicam :)
misefirlerimizin en özel lezzeti uğtaşı uzun ama yemesi anlık ...elinize sağlık çok güzel
Nefis gozukuyolar canim ellerine saglik!! Ben beyaz lahanayi daha cok severim : )
gülcanım maşllah tutabilene aşkolsun.hergün birbirinden özel tarifler.sarmalar süper bayılırım.ellerine sağlık canım
of of ellerine saglik ,harika olmuslar
gülcancım ellerine sağlık canımm taze yaprak çıksa da sarsak..
Muhteşem bir görüntü canım ellerine sağlık:))çok severim sarmayı iki tane aldım:))en kocamanından sevgilerimi bıraktım tatlım:))
çok çok çok ama çoooook seviyorum sarmayı.bol kuş üzümü accık tarçınlı biraz yenibaharlı ımmm tatlımsı nefis
eline sağlık
Sarma hic bi zaman vazgecilmez bir sey...
Biz bide sarmayi pulbiber ile yagliyipda yeriz, oda cok nefis oluyor...
Sevgiler...
Yorum Gönder