Baklava tarifi
malzemeler
- 1 paket hazir baklavalik yufga
- 2 su cekilmis ceviz
- 1 paket tereyag (250 gram )
- 3 su bardak su
- 3,5 su bardak şeker
- Yarım limon suyu
- Şerbet malzemesi iyicene kaynatılır ve sogumaya bırakılır.
- Hamur malzemesi ile ele yapışmayan hamur yapılır, 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra ha
- Yufgayi yaklasik 15 -20 dakika önden buzdolabinda cikartin.
- Her iki yufgayi üst üste koyun.
- Cevizden ekileyin.
- Oklavayla bir ucun diyer ucuna kadar yuvarlayin.
- Oklavayi büzerek kikartin.
- En üstüne 2 tane yufga birakin.
- Bu ayirdiginiz yufgayi tirtl sekli vern büzerek yerlestirin.
- Kare dilimleyin(burada dilimlenmeyi utuldu bu canim baklava )
- Tere yagi eritin üzerindeki köpük olustuysa kasikla alip atin.
- Baklavanin üzerine tereyagi dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece firinda nar gibi pişirilin.
- Sıcak baklavaya soğuk şerbet gezdirilir.
- Şerbeti çekince servise hazir.
11 yorum:
ellerine sağlık
çok iştah kabartıcı görünüyor.ellerine sağlık gülcancım tam benlik bir tarif olmuş.
Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Canım Ellerine sağlık benim yerimede ye olurmu.Afiyet olsun...
Sevgiler...
ellerine sağlık abbam nefis görünüyor.bende deneyeceğim...öpüyorum seniii...ben kuzen..
Ayy bu baklavamı??? Harika ötesi duruyor! Ellerine sağlık. Süper duruyor süper! Sevgiler:)
Ellerine saglik arkadasim... Sevgilerimle afiyetler olsun...
ismi gibi ilgnç ve ilgi çekici bir tatlı olmuş
emeğine sağlık.
http://mintininmutfagi.blogcu.com/
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor.... sevgilerimle...
elinize sağlık bende baklava börekte sıklıkla kullanırım hazır yufkayı ancak sizin tarifiniz çok güzel olmuş sevgilerimle...
bayildim eline saglik
Yorum Gönder