- 2 su bardak un
- 1 su bardak 1 parmak eksik su
- 1 çorba kaşık kuru maya
- 1 tane yumurta
- 1 su bardak sıvıyag
- 2 adet kesme şeker
- 1 tutam tuz
- 2,5 su bardak şeker
- 2,5 su bardak su
- ¼ limon suyu
- Şekerle suyu kaynatın.
- Ocaktan inmesine yaın limon suyunu ekleyin.
- Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Unu derin ve genis bir yoğurma kabına eleyin ve ortasını açın.
- 1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin, mayayı ekleyerek mayalamaya bırakın.
- Mayalı suyu una dökün, tuz ve yumurtayı ilave ederek akıcı ve yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın.
- Derince bir kaba sıvıyağı koyarak kızdırın.
- Hamurundan küçük parçalar kopartarak kızgın yağda kızartın ve yağdan alır almaz soğuk şerbete atın. Şerbeti çek
malzeme
- 1 adet yumurta
- yarim cay bardak irmik
- 3 çorba kaşık yoğurt
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 çay kaşık karbonat
- 125 gram paket margarin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- aldigi kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Margarini eritin, yumurtayı şekerle kanştırıp yağları ilave edin.
- Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara aynrıp , elinizin içinde yassıltın, içine dövülmüş ceviz koyup kapatn.
- Tepsiye dizip 170 derece ısılı fırında 45-50 dakika pişirin.
- Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün.
- Soğuk olarak servis yapın nefis bir tarif
- Tarif cok güzel seker pare yi cok seviyorum ama uzun zamandir yapmamistin.
- Afiyetler olsun sekerpareyi sevenlere .
25 yorum:
WOW!!! That is awesomely tempting.... Awesome captures of that well prepared prep.....
Ash....
(http://asha-oceanichope.blogspot.com/)
Off !
Tatlılar sıralanmış..pek nefisler..
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereket ile..
Sevgiler..
Resimler o kadar canlıki elimi uzatsam alıcam sanki:) Ellerine sağlık. Sevgiler...
İki tatlıyıda çok severim.Ellerine sağlık.Çok güzel duruyorlar .Sevgilerimle
.
İkisini de bayılırım harikalar. Ellerine sağlık.
ikisi de harika olmus ellerine saglik
canım ellerine sağlık harika olmuş lokmalar ramazanlarımızın değişmez tatlısı..
ellerin dert görmesin canm,lokmaya bayılırım ama hiç denemedim.tarifinden yaparım ia...içten sevgiler...
Ellerine sağlık,çok hoş görünüyorlar.Keşke dokunmasada hergün yesem, yiyenlere bolca afiyet şeker olsun,sevgilerrrr....
eyvah eyvah.
şimdi olsa anında bozarım rejimi falan ne zamandır yemiyorum şu lokma tatlısından, bayıldım.
ellerine sağlık canım.çok güzeller.sevgiler selamlar
Benim kizlarda lokmayi cok seviyor,bende canim cektikce yaparim hic üsenmem,ellrine saglik,sekerpareyide kizken evde cok yapardim,simdilerde burda pek yapmiyorum nedense...
Sevgiler...
Bu arada bizim izin günümüz yaklasiyor,belki havaalaninda firsat olur görüsürüz,ne dersin?
ELLERİNE SAĞLIK CANIM İKİ TARİFTE NEFİS GÖRÜNÜYOR... AFİYET ŞEKER OLSUN
Canım bunlar ne kadar tatlııı:D:D:D:D
Elerine sağlık gülcanım....
ablacım ellerine sağlık çok güzel görünüyor lokmalar bende çok severim abla malzemenin içine 2 kaşık sirkede eklersen hem çok cıtır oluyor hemde yağı içine çekmiyor birde böyle denemeni tavsiye ederim...öpüyorum seni kuzen hatice...ben blog yapamadım kendime abla denedim olmadı...
Canım, bundan sonra;
http://hobibox.blogspot.com/
adresindeyim, beni buradan izlemeye alırsan çok sevinirim. Google ın bitmek bilmeyen sorunları yüzünden, taşınma gereği duydum, umarım beni burada da yalnız bıralmazsınız. Sevgiler
hobibox (Afet Ergü)
Çok güzel gözüküyorlar.şerbetli tatlılara bayılırım.Ellerine sağlık canım.
arkadaşım baktım mesaj panosu göremedim.öncelikle hayırlı cumalar.tatlın çok iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık
http://mintininmutfagi.blogcu.com/
very nice blog..............if time permits plz visit my blog.........http://lets-cook-something.blogspot.com/
çok lezzetli görünüyorlar,ellerinize sağlık, eee ne de olsa tatlılar gülcandan blogunuzun ismi :))
Canım, tatlılar çok güzel görünüyor. Eline emeğine sağlık.
Sevgiyle kal...
beyaz--gul-00@hotmail.com
Yorum Gönder