- 4-6 yprak nane
- yarim sap maydanoz
- semiz ozu
- 2 yemek kasik tere yag
- tuz
- 1,5 bardak basmati pirinc
- 3-4 damla limon suyu
hazirlanisi
- Pirinci nisastasi giden deyince yikayin.
- maydanoz ,Nane ve Semiz otunu yikayip dograyin
- Tencereye tere yagi katip icine otlarinizi ve tuzunuzu katin.
- Suyu nu süzdürüp pirincinizide ekleyin.
- Limon suyunu ve 2 bardak suyunu ekleyip kisik ateste üzerini kapatip pisirin.
- Ocagin altini kapatinca yaklasik 15 dakika pilaviniz dinlensin servise hazir.
14 yorum:
Gülcancığım çok değişikmiş canım elelrine sağlık...
Gülcan hanım, Ellerinize sağlık. Çok şık bir sunum leziz ve iştah açıcı görüntü.
Saygılarımla.
Günaydın canım ellerine sağlık.Öptüm...
ellerine sağlık canımm bu pilav çok değişikmişş...
semiz otu ve pilavv hımmmm aslında yemeğine de piinç koyuyoruz ayy çok güzell:))
çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım
Canım ellerine sağlık çok değişik bir pilav olmuş.Bereketli iftarlar
öpüyorum...
Ellerine sağlık pilavda tane tane olmuş
Canım ellerine sağlık nefis görübnüyor.Tdını çok merak ettim.Sevgiler bıraktım..
canım arkadaşım ellerine sağlık.semizotunu çok severim.eminim çok lezzetli olmuştur...
Yamyyyy,yammm,simplu si gustos.O zi placuta!
burda semizotunu nerden buldun ben ancak turkiyede yiyebiliyorum eline saglik
ellerinize saglik guzel bi pilav olmu
semiz otunu cok severim burda bulmak mumkun olmuyo malesef :(
Selam ben de bu yil ilk kez ablamin bahcesine türkiyeden tohumunu getirip ekdik .Gercekten cok güzel ve lezletli .Sadece sorun tüm bahceyi kisa sürede semiz otu kapladi .Önümüzde ki yil sadece kücük bir kismina ekeceyiz .Almancasi portalak semiz otunun cok sifali bir salata türlerinden sevgiler Gülcandan .
bilinen tatların bir ara gelmesiyle değişik bir pilav olmuş ellerine sağlık..
Yorum Gönder