malzemeler
- 2 su bardak pirinc
- 3 su bardak tavuk suyu
- 3 yemek kasik ay cicek yag
- 1 yemek kasik sehriye
- 500 gram tavuk gögsü ve ya budu
- karabiber üzerine
- 3 yemek kasik tere yag
- tuz
- Tavugu bir tencereye 3,5 su bardagi su ilave edip haslayin.
- Tavuk biraz soguyunca kemikleri ayirip etini didin.
- Suyunu ise süzgecten gecirin pilav icin.
- Etinizi tere yagda bir kavurun tuzunuda katin.
- Pirincleri yikayip suyunu süzdürün.
- Tencereye yaginizi ve sehriyeyi katip orta ateste kavurun rengi degisince hafif pembelesince pirincinizi katip 2-3 dakika karistirin.
- Et suyunu ve tuzunuzu katip ocagin altini kisin tencerenin kapagi kapali bisirin.
- pilav dinlendikten sonra üzerine tavuk ve kara biber nrfis servis yapin .
- Afiyetler olsun.
7 yorum:
Müthiş görünüyor gerçekten.
Gülcancim yemegin yine nefis görünüyor,tam benimde dünden beri yemek istedigim,insallah bu aksam bende yapacagim,tariflerin ve bana biraktigin güzel yorunlarin icin cok tesekkürler canim,hayirli cumalar...
ellerine sağlık canımm geleneksel birşey bizde pilav üstü tavuk:)
hayırlı cumalar dilerim:)
su aralar esimin favori yemegi diyebilirm ama nohutta olacak:) ellerine saglik canim harika gorunuyor.selamlar.
Hmmmm acikmistimda görünce nasil canim cektiii.Ellerine saglik canim. Hayirli cumalar diliyorum.
Sevgilerimle Sükran
Ellerine saglik gülcanim... Mis gibi olmus yemegin... Afiyetler olsun... Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum...
ŞÖYLE TABAĞI BURAYA DOĞRU ALALIM:)
ELLERİNE SAĞLIK
Yorum Gönder