- 3 su bardak ilik süt
- tuz
- Aldıgi kadar un
- Arasına sürmek için tere yag
- 1 tane yas maya
- yumurta üzerine süemek icin
Yapılışı:
- Un , süt,maya ve tuzla elleyip yapışmayacak yumusak sertlikte bir hamuryugurun.
- Yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin
- 6 bezeye ayirin hamurunuzu .
- Tere yaginizi eritin.
- Her bezeyi oklavayla acip rulo yapin börek yapar gibi.
- Sonra yaklasik 5 dakika bu sekil bekletin hamurlarinizi.
- Bu hamurlari tekrar açin yağlayıp kenarlarını ortaya alarak katlayin.
- Diyer hamuruda ayni islemi yapip aralarina erimis tere yagdan fircayla sürün
- 2 acilmis hamuru üst üste koyup tepsi büyüklügünde acin .
- Üzerine yumurta sürün ve firinda orta isida pisirin .
- Bu yagli cöregi arkadasim Meryem ablamin evinde yapip pisirdi .
- Kadinlar bir aradaydik gün vardi.
5 yorum:
Harika görünüyor yağlı ama kimin umurunda olsada yesem ellerinize sağlık sevgiler...
yanina da cay,ben de mi yapsam bugün acaba eline saglik
Sevgili kardeşim,
çörekler nefis olmuş,
haftasonu kahvaltıları için de çok güzel bir seçenek,eline sağlık,
sevgiler,
hayırlı cumalar...
ben bu nefis cöregi denemek istiyorum ama ikisini üst uste koyup acin demisiniz ozaman bu alti bezeden 3 tepsimi cikiyor
birde rulo kismini ve kenarlarini icine kapatip ust uste getirip diger ikinci hamuruda öyle yapip ust uste koyupmu aciyoruz ve ikinci hamuru üst uste koymadan kapattigimiz yerlere tereyagi suruyormuyuz aydinlatirsaniz sevnirim anlayadim simdiden tesekkürler
Yorum Gönder