malzemeler
- 500 gram irmik
- 4 yemek kasik diri hashas
- 2,5 su bardak su
- 2 su bardak toz seker
- yarim cay bardak ay cicek yagi
- 1 yemek kasik tere yag
- antep fistifi cekilmis tozu
- Derin bir teflon tencerenin icersine tere yag ve ay cicek yagi koyup üzerine hashas ve irmigi katin .
- Uzun sapli bir tahta kasikla sürekli karistirin oera hateste .
- Yaklasik 7-8 dakika kavurun.
- Sekeri ünce üzerine kar katmaz yavas yavas suyu üzerine ilave edin.
- Sürekli karistirin elinize dekkat edin sicramasin yakar .
- Suyunu cekince tencerenin kapagini üzerine kapatip 2-3 dakika bu sekil bekletin iyice tane ,tane olsun .
- Cok nefis ve hafif bir tatli gercekten hashas nefis bir tat ve citirlik veriyor denemenizi tavsiye ederim.
- Dondurma kasigi ile alip sekili verin ben üzerlerine antepfistigi ile servis yaptim.
- Bu tariften yaklasik 45 kasiklik cikti ben komsularima dagittim..
9 yorum:
üstadım ellerine sağlık enfes görünüyorlar güzel fikir selamlar öpüyorum...
muhteşem bir görüntü, ellerinize sağlık.....
ne cici olmus bu tatlilar, rengarenk ellerine saglik :)
Gülcancim Annler gününü kutluyorum canim,sevgiler sana...
bayılırım irmik tatlısına haşhaşlısınıda ilk defa gördüm ellerine sağlık canım
Harika olmuş sunumu süper ellerine sağlık canım.
Çok şirin olmuşlar. Haşhaş ayrı bir görüntü katıyor . Ellerine sağlık.
Vuu!
Çok güzel görünüyor!! :)
Bayıldım bu reçeteye.
Ellerine / gönlüne sağlık canım.
Kalbi sevgilerimle
Ne güzel olur bu simdi ağızda citir citir etmesi çok hoşuma gidiyor ellerinize saglık
Yorum Gönder