malzemeler
- 200 gram margarin
- 200 gram toz pudra seker
- 300 gram un
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2 tane tam yumurta
- 2 tane yumurta sarisi
- 1 yemek kasik limon suyu
- Rhabarber
hazirlanisi
- Önce ince kabugunu soyun Rhabarber`nin cok kolay soyuluyor .
- Margarinle beraber sekeri cirpin.
- 4 yumurtanin 2 beyazini ayirin kullanilmiyor
- 2 yumurta beyazi 4 yumurta sarisi nida ekleyin margarinin üzerine devam cirpin.
- Limon suyunu un ve kabartma tozunuda ekleyip tellen cirpin.
- Dilimleyin kabugunu soyduktan sonra rhabarberi be kekin üzerine siralayin.
- .175 derecede firinda pisirin.
- Bu sebzeden isterseniz recel ,corba,tatlilar vaya pasta kek hazirlaya bilirsiniz cok saglikli bol vitaminli bir sebze .
- Almanyada 150 yildir mutfaklarda kullaniliyor.
- Almanlar tas devrinden gelen bir sebze oldugunu söylüyorlar.
- Zayiflatir ve cildi yeniler
- Sağlıklı hazırlanmış: potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, A, B ve C vitaminleri icerir bolca
- Afiyetler olsun
18 yorum:
Kek nefis görünüyor canım benimde Bu rhabarber nasıl bi şey acep ola :)
ben bu sebzeyi ilk defa duyuyorum acaba türkiyede var mı?eline sağlık canım..tadını çok merak ettim..
Selam canim bu bir sebze türünden eksimsi bir lezleti var .Türkiyede bu kadar sifa ve vitamin dolu bir sebzeden yoksa muhakkat tohumundan getirmeliyiz .Tatlisida nefis oluyor .
Elelrine sağlık canım. Ben doğu anadoluda görev yaparken uşgun dedikleri bir ot vardı. Yayla muzu da derlerdi. Bu mevsimlerde olur fazla sürmez. Aynı bahsettiğin rhabarber'e benziyor. Dış kabukları soyularak yeniliyor ama ben hiç tatlısının yapıldığını görmedim. Değişik bir tadı olmalı kekin içinde. Ellerine sağlık.
nefis görünüyor ellerine sağlık.bende merak ettim rhabarberi belki türkiyede başka bi isimle biliniyordur.
Rhabarberin ne olduğunu ben de çözemedim ama kek gerçekten nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
Bende ilk kez duydumm...Türkiyede hiç denk gelmedimm ben şahsen..Ama kek harika ötesi görünüyorrrr ellerine sağlık olsunn tatlımm..Kocaman sewgilerrrrrr
Türkce ismi ravent olarak geciyor internetten arastira bilirsiniz.
ilk defa duydum ne değişik türkiyede varmıdır ellerine sağlık gülcanım kocaman sevgiler
Canım; çok güzel ve lezzetli olduğu kesin, ellerin dert görmesin..Kocaman öptüm...Sevgilerrrr...
hollandadada cok kullanilir rabarber denir ben turkcesini isgin diye biliyorum, daha once ben de yapmistim rabarberle kek, normal elmali kekin tarifinden, uzerine elme yerine rabarber koymustum gercekten de cok guzel olmustu herkese tavsiye ederim, hatta hollandada recelini yapanlar da var, hatta seker ve suyla kaynatilip suzup, buzdolabina koyup, yaz sicaginda guzel icebileceginiz icecek bile yapabiliyorsunuz
Yıllar önce BBC'de görmüştüm. Ama bizim buralarda olmadığı için ne olduğunu anlamamıştım ve çok merak etmiştim. Sonra tesadüfen gördüm internette. Ravent ve ısgın mış Türkçe'deki adı. Çok merak ediyorum tadını, bulsam hemen alacağım. Kek nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
türkçe da UÇKUN doğu anadolu da yetisyor
Yüzünden gülücük, kalbinden sevgi, bedeninden sağlık, çevrende dostluk, ömründen huzur ve neşe eksik olmasın kandilimn mübarek olsun canım..
Vişne peltesinde ravent nedir diye sordum bloğu gezerken cevabını aldım.Çok lezzetligörünüyor ellerine sağlık.
bunu denemek cesaret ister ya bravo cesaret etmissiniz:)
Üc saat aramiz varmis :) uzak sayilmayiz
selamlar
aynurdantarifler
bu keki tuzlu,mesela prasa ile yapsam nasıl olur,burada raven görmedim'ki.
Daglarda buyuyor erik gibi hoşafida super
Yorum Gönder