malzemeler
- 250 gram tere yag
- 1 paket taze kadayif
- 1 kase ceviz
serbeti icin malzeme
- 2,5 bardak su
- 2,5 bardak toz seker
- 4-5 damla limon suyu
hazirlanisi
- Kadayifim vakumluydu 5 dakika önceden buzdolabindan cikarttim derin bir kabin icersince tellel olmasi lazim.
- Tere yagi eritin harmanlanmis kadayiflarin üzerine gezdirin elinizle bastirmadan züm kadayifa yidirin yagi .
- Cevizinizi dise dokunur sekilde rondadan gecirtin ben biraz daha böyük kiydim.
- Tere yagli kadayiftan bir tutam avcunuza alip icersine cevizinizden koyup sIkIca basirin avuc icinizde ve tepsiye siralayin kadafiniz biten deyince .
- 175 derece firinda üzerini nar gibi kizaran deyince pisirin.
- Serbetinizi hazirlayin Tatliniz firindan cikinca sogusun serbetinizi ilik dökün üzerine .Ben antepfistigi özerlerine döktüm .
- Cok güzel bir tatli afiyetler olsun.
11 yorum:
çok sevdiğim bir tatlı:) ellerine sağlık...
Yine enfes bir tatli.ellerine saglik.sevgiler,
tatlilar her daim gulcandan.cok nefis gorunuyorlar hayatim.ellerine saglik.sevgiler.
ellerine sağlık sıcak sıcak canım çekti sağlıkla kal..
agzim sulandi inanki ;) ellerine saglik gülcancigim...
Bende iki gün önce yaptım. çok severim.eline sağlık..
o cevizin dişe dokunur halde konulması yok mu bayılırım..fazla çekince tadı kalmıyor...:)her zaman ki gibi çok güzel ..ellerinize sağlık..sevgiler:)
çok seviyorum şu mereti. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Bayılırım kadayıfa ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler.
Gülcancigim kadayif dolman enfes görünüyor..Ellerine saglik canim
Sevgiler
Kadayıf dolmanızı denedim. Harika oldu. Esimin favori listesine girmeyi başardı :))))
Yorum Gönder