- domates kurusu
- biber kurusu
- yesil fasülye kurusu
- salca
- sarimsak
- 1 tane kurusogan
hazirlanisi
- Önce kaynar suda bekletin kurularinizi ve suyunu süzdürün
- Yagda sogani soyup küp dograyip kavurun .
- Kurularida katip bir kac karisririp salca sarimsak ve tuzunuzuda katip kaynar yarim su bardak su katip yavas ,yavas pisirin .
- Bu bir kis yemegidir üzerine sarimsakli yogurt ile servis yapin ben yaninda bulgur piavi ile servis yaptim .
- Annem köyde iplere gecirtip güneste kurutuyor dogal yöntemlerle .
- sag olsun bize de kurutup bize gönderiyor
- Kurutulmus varsa kabak da kata bilirsiniz yemeginizin icersine ..
10 yorum:
ay süper görünüyor..ellerine sağlık..Bende ki kurulaar da öylece duruyor...Yapayım bari,böyle güzel görünce özendim.Ellerine sağlık..
canım ellerine sağlık ben de biraz önce kuru dolma yayınladım,favorimdir her zaman kurular lezzeti bir başka olur tabi birde bizim gibi doğal kurutunca,anneninde senin de eline sağlık...
ellerine sağlık canım..
tam bir kış yemeği olmuş bu..
yağmur da yağarken ne hoş olurdu şimdi olsaydı:)
mutlu haftasonları canım..
sevgiler..
:)
canım harıka gorunuyor en sağlıklısı bu olsa gerek hormozlu sebzelerı yemektense,ellerıne sağlık
ellerine sağlık bende çok severim kuruları,sevgiler..
Nefis bir lezzet olduğunu tahmin ediyorum, kurutulmuş fasulye bulursam denemek isterim. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
Sevgiler.
canım çok lezzetli bir yemek bilirim ellerine sağlık ben birazcıkta erik veya nar ekşiside katarım)
afiyet şifa olsun:)
Blogumda ödülünüz var alırsanız çok memnun olurum..
Tazesi bitti kurusuna baslandimi ki. Amerikada daha yeni geliyor desem yalan olmaz.
Elinize saglik bir kere domates kurusunu yapmistim yogurtla guzeldi.Hepsi daha da guzel olmustur.
Sevgiler...
YA BU TAMMMM BENLİK BİR YEMEK.ELLERİNE SAĞLIK CANIM..CANIMI ÇEKTİRDİN NE DİYEYİM....
Yorum Gönder