malzemeler
- 1 su bardak yoğurt
- 1 su bardak su
- 1 su bardak sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşık tuz
- 1 yemek kaşığı maya ((kuru maya ))
- 1 çay kaşık mahlep
- 6 su bardak un
Pekmezli su için
- 1 su bardak su
- 3 yemek kaşığı pekmez
- susam
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersine malzemelerinizi katip yumusak bir hamur yugurun .
- Yaklasik yarim saat mayalanmaya üzerini kapali bir sekilde birakin.
- Hamur mayalandıktan sonra iki tane ceviz büyüklüğünde parça alıp ,ikisinide Hamurunuzu 4 bezeye ayirin bezeleri cubuk gibi uzatın acuc icerinizde tezgahin üzerinde ki hamurunuzu .
- Bu uzunlamasina parmak kalinligindaki hamurlari esit sekilde kesip .
- 2 tane uzun hamuru birine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin.
- Bir kasenin icersinde pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırın.
- Hazirlamis oldugunuz simitlerinizi bu suya batırın.
- Sonra simitleri susama batırın.
- Firin tepsine simitleri siralayin.
- Tepside aralikli döseyin yaklasik 15 dakika kadar mayalansinlar önceden isitilömis 175 derece firinda pisirin .
- Malasif ben hamurrumu yani cubuklari kisakestigim icin benim simitler simide benzemediler .Arkadaslarim cok beyendiler kivami ve lezletti cok güzeldi görüntü haric .
6 yorum:
ellerine sağlık canım ne kadar nefis görünüyorlar müthiş:))
Pekmekli su olayını bilmiyordum.
Deneyeceğim
Süpersin
Sevgiler
canım harıka gorunuyor..ellerıne emeklerıne saglık
simit çok leziz görünüyor ellerine sağlık birden acıktım bizede var mı?
harika görünüyorlar ellerine sağlık ,haftasonuna denemeliyim canım ,yanınada karper peynir,num num num ...:)
Ellerine sağlık...Çok iştah açıcı görünüyorlar.
Yorum Gönder