malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardak irmik (yaklasik 8 yemek kasik )
- 1 su bardaktoz seker orta boy bardak
- 1 tane yumurta sarisi
- 1 yemek kasik tereyag
- 1 tane vanilya sekeri
üzerinin böğürtlenli fisneli malzemleri
- 500 gram hazir Böürtlen ,Visne ,Yaban mersini karisik (( Roter Grütze ))
- 1 su bardak su
- 1 su bardak toz seker
- 3 yemek kasik nisasta
hazirlanisi
- Tencereye süt ,seker , irmik ,yumurta sarisini koyuo ilk önce cirpma teli ile cirpin
- Tere yagi icersine ilave edip yanan ocagin üzerine koyup sürekli karistirarak orta hateste pisirin.
- Kaynamaya baslayinca 2-3 dakika sürekli karistirin koyulunca borcaminizin icersine dökün .
- Üzerinin meyvalarini ilk önce rondodan gecirtin .
- Su ,seker ,nisasta yi meyvalarla birlikde tencerenin icersinde sürekli karistirarak pisirin .
- Koyulunca irmik tatlisinin üzerine döküp spatula ile hertarafini düzeltin.
- Soguduktan sonra üzerini kapatip buzdolabina kaldirin
- En az 7-8 saat buz dolabinda dinlensin .
- Ben bu tatliyi ilk yaptigimda 2 saat sonra dilmek istedim cok zor hala koyulmamis olmasi kivama dinlendikce geliyor .
- Üzerini kapatip buzdolabinda bekletin.
7 yorum:
eline sağlık nefis görünüyorrr
görüntü harika
eline sağlık canım
ekşi ekşi hafif harika bir yaz tatlısı olmuş canım ellerine sağlık:)
himmmmmmm leker,ellerine saglik,afiyet olsun canim
böğürtlen ve vişne,ikisine de bayılırım,sütlü tatlılara çok yakışır,ellerine sağlık...
Ellerine sağlık harika görünüyor:)
Mevsime uygun, nefis bir tatlı, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
Sevgiler.
Yorum Gönder