MALZEMELER
- 3 yemek kasik aycicek yag
- 400 gram irmik
- 5 yemek kasik mor hashas
serbeti icin malzeme
- 2 su bardak toz seker
- 2,5 su bardak su
hazirlanisi
- Sebetinizi kaynatin hazir olsun .
- Teflon bir tavada ilk önce 3 yemek kasik aycicek yagda irmigi ve hashasi kavurun.
- Orta hateste bir tahta kasikla karistirarak.
- Pembelesince tencereyi isinin üzerinden cekin kenara.
- Yavas yavas karistirarak serbeti kepce ile üzerine dökün..
- Tekrar altini kapatmin oldugunuz ocagin üzerine birakin tencereyi tencerenin kapagi kapali sekilde demlensin .
- Yaklasik yarim saat dinlendikten sonra bir karistirip servis yapin.
6 yorum:
irmik helvasına haşhaş koyma fikrini sevdim:)nefis görünüyor ellerinize sağlık..
°♡彡¸.°
Isso é tão delicioso!
Um lindo dia, com muito sol, saúde e paz!!...
Beijinhos do Brasil.
°♡彡¸.°.¸彡♡°
Hiç aklıma gelmemişti çok hoş görünmüş ellerine sağlık..
Gülcan hanımcığım ellerine sağlık.
ya bu benim aklıma neden gelmedi.
benim gibi haşhaş canavarı bayıldı bu tarife:))
Çok seviyorum ben bu helvayı akşam iftara yapsammı ne:)ellerine sağlık arkadaşım
Ne güzel tane tane görünüyor. Ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder